info@ubfsoft.com
+90 (850) 302-5560
Sakarya Teknokent

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKAMIZ

ÇEREZ POLİTİKAMIZ

AMAÇ VE KAPSAM

UBF Soft Yazılım Danışmanlık A.Ş. Çerez Politikası (aşağıda kısaca “Politika” olarak anılacaktır.) UBF Soft Yazılım Danışmanlık A.Ş. (aşağıda kısaca “UBF Soft” olarak anılacaktır.) tarafından hazırlanmıştır ve www.ubfsoft.com’un Gizlilik Politikası’nın ekini oluşturmaktadır.

UBF Soft olarak, web sitelerimiz, uygulamalarımız ya da dijital ortamda sizlerin kullanımına sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte “UBF Soft Portal” olarak anılacaktır.) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında, trafik analizi gerçekleştirmek, ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını belirlemek ve sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, GIFler vb. birtakım teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız.

UBF Soft, bu Politika’yı UBF Soft Portal’da hangi Çerezlerin kullanıldığını ve ziyaretçilerin bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini belirlemek ve açıklamak amacıyla hazırlamıştır.

Çerez teknolojisinin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil mevzuat olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Yine çerez teknolojisi ile toplanan veriler, bu verilerin işlenmesi, saklanması ve yok edilmesi yukarıda anılan kanun ve mevzuat hükümlerine göre yürütülmektedir.

İşbu Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni’nin amacı, UBF Soft Platformlarının kullanımı esnasında uygulanan çerez ve piksel gibi yollarla kişisel verilerin toplanması ve işlenmesi sonucu elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu UBF Soft Çerez Politikası, sitemizde ve uygulamalarımızda hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri UBF Soft Portal kullanıcılarının nasıl kontrol edilebileceğinin kullanıcılara açıklanmasını amaçlar.

UBF Soft olarak UBF Soft Portalda ve uygulamamızda kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamızda yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni’nin hükümlerini UBF Soft dilediği zaman değiştirme hakkını saklı tutar. Güncel Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik UBF Soft Portalda, uygulamada veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır ve son güncelleme tarihi metnin sonunda yer almaktadır.

Çerez yoluyla verilerin toplanması ve işlenmesinin hukuki dayanağını, UBF Soft’nin meşru menfaati oluşturmaktadır. Hedefleme ve profilleme vasıtasıyla gerçekleştirilen pazarlama ve reklamcılık faaliyetleri ise yalnızca açık rızanız olması halinde gerçekleştirilmektedir.ÇEREZ ("Cookie")

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler, web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir.

Çerezler konusunda daha detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

KULLANILAN ÇEREZLER

Aşağıda UBF Soft Portal ve uygulamamızda kullandığımız farklı türdeki çerezleri yer almaktadır. UBF Soft Portal ve uygulamamızda hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır. UBF Soft Portal çerezleri, www.ubf Soft.com tarafından yönetilirken, üçüncü taraf çerezlerini farklı firmalar yönetmektedir.

Zorunlu Çerezler (Oturum-Doğrulama Çerezleri)

Belli çerezlerin kullanımı sitemizin ve uygulamamızın doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.

İşlevsellik ve Tercih Çerezleri (Kalıcı Çerezler)

Bu çerezler sizlerin site ve uygulama üzerindeki tercihlerini ve seçimlerinizi hatırlayarak sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleştirilmesini sağlamaktadır. Örneğin sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.

Sosyal Medya Çerezleri

Bu çerezler sizlerin sosyal medya kullanımlarınız hakkında bilgilerin toplanmasını sağlar. Örneğin Kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturulması ya da pazar araştırmaları yapılması için Facebook/Twitter vb. sosyal medya hesaplarınıza ait bilgilerin kullanılması için çerezler kullanılabilir.

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu çerezler sayesinde sitemizi ve uygulamamızı kullanımınızı ve performans analizi yaparak sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin bu çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz.

Hedefleme veya reklam çerezleri

Sizlere sitemizde veya sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için çerezler kullanıyoruz. Ayrıca bazı iş ortaklarımızla sizlere sitemiz dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidebiliriz. Örneğin, sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, reklam ilginizi çektikten sonra o reklamın yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için çerezler kullanılabilmektedir.

Teknik Çerezler

Teknik çerezler ile UBF Soft Portalın çalışması sağlanmakta, internet sitesinin çalışmayan sayfaları ve alanları tespit edilmektedir.

Analitik Çerezler

Analitik çerezler ile UBF Soft Portalı ziyaret edenlerin sayıları, UBF Soft Portalda görüntülenen sayfaların tespiti, Portal ziyaret saatleri, Portal sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçlar üretilmektedir.

ÇEREZLERİN KULLANIM NEDENLERİ

UBF Soft Portalda, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

- UBF Soft Portalın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Portal üyelerinin, üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.

- UBF Soft Portalı analiz etmek ve UBF Soft Portalın performansını artırmak. Örneğin, UBF Soft Portalı ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

- UBF Soft Portalın işlevselliğini artırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, UBF Soft Portalı ziyaret eden ziyaretçilerin daha sonraki ziyaretlerinde kullanıcı adı bilgilerinin ya da arama sorgularının hatırlanması veya Portal üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlanması.

- Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.

ÇEREZ TERCİHİNİN KULLANICI TARAFINDAN YÖNETİMİ

Ziyaretçilerin kendilerine ait hangi kişisel verilerin toplanabildiği konusunda tercihlerini serbestçe kullanabilmesi UBF Soft Portal için son derece önemlidir. Bununla birlikte, UBF Soft Portalın çalışması için zorunlu olan Çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olamamaktadır. Ayrıca, bazı Çerezlerin kapatılması halinde UBF Soft Portalın çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatırız.

Bununla birlikte UBF Soft Portalda kullanılan Çerezlerin kullanıcılar tarafından tercihlerine göre ne şekilde yönetilebileceğine dair bilgiler aşağıdaki gibidir;

Ziyaretçiler, UBF Soft Portalı görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçilerin UBF Soft Portala erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.

- Google Analytics tarafından yönetilen çerezleri kapatmak için tıklayınız.

- Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.

- Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.

- Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

- Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme olanağına sahipsiniz.

Adobe Analyticshttp://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOLhttps://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwordshttps://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

İLGİLİ KİŞİNİN HAKLARI

Kişisel verisi işlenen gerçek kişi, ilgili kişi olarak tanımlanır ve şirkete başvurarak kendisiyle ilgili aşağıdaki haklara sahiptir:

a- Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme

b- Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme

c- Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme

d- Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme

e- Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme

f- Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme

g- (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme

h- İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme

i- Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme

AÇIK RIZA VE ÇEREZ POLİTİKASINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

UBF Soft, bu Politika ile ziyaretçilerine Çerez kullanımı konusunda detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda bilgilendirmede bulunmayı hedeflemiştir. Bu bakımdan, UBF Soft Portalda yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve UBF Soft Portalın kullanmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Ziyaretçilerin Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

UBF Soft, bu Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika UBF Soft Portalda yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

Son güncelleme tarihi: 01/05/2020